LPGbougie.nl voor speciale LPG-bougies

De NGK LPG Laserline bougies

De NGK LPG laserline bougies zijn dubbel-edelmetaalbougies die ontwikkeld werden voor de inzet in motoren die op LPG of CNG werken. De verbranding van LPG en aardgas verschilllen wezenlijk van de verbranding van benzine en daarom zijn hier speciaal op deze omstandigheden afgestemde bougies een pré.

Het gas-luchtmengsel is moeilijker te ontbranden, doordat er een hogere ontstekingsspanning nodig is. Bij normale bougies is de kans op vonkoverslag of gemiste verbrandingen (misfire) hierdoor vrij hoog. Bij LPG-bougies wordt dit tegengegaan door een slanke middenelektrode met vastgelaserde iridium-chip, die lagere ontstekingsspanning nodig heeft. Bovendien is de elektrodeafstand vooringesteld op slechts 0,8 mm.

Bij het verbranden van LPG ontstaan hogere temperaturen. De gebruikelijke elektrode- en behuizingsmaterialen slijten sneller. Dit is niet het geval met iridium, dat op de middenelektrode van LPG Laserline NGK bougies ingezet wordt. Om dezelfde reden beschikt de massa-elektrode over een geïntegreerde platina chip.

Een speciale coating beschermt de behuizing van de bougie tegen corrosie. Een koperen kern in de massa-elektrode ondersteunt de optimale warmte-afleiding.

Het assortiment omvat acht speciale NGK bougies en dekt hiermee ca. 95 % van alle voertuigen in Europa af die omgebouwd kunnen worden. Dankzij het beproefde systeem van korte nummers van NGK kan hierbij snel een passende bougie gevonden worden.

Het assortiment in het kort:
- Voor motoren die op gas werken: LPG en CNG
- Met slechts acht types: 80% marktdekking
- Dubbel-edelmetaaluitvoering: lasergelast
- Speciale coating: beschermt en maakt de uitbouw gemakkelijker
- Probleemloze inbouw: Elektrodeafstand correct vooringesteld
- Beproefd: het NGK systeem van korte nummers

Bij ons kunt u de NGK LPG Laserline Bougies voor een betere prijs kopen.

Vonkkwaliteit:
Levensduur: 120.000km
LPG Laserline


LPG NGK Iridium IX Bougies serie

Deze NGK bougies onderscheiden zich op de volgende eigenschappen van standaard bougies en zij daardoor zijn zeer geschikt zijn voor het gebruik van LPG en Aardgas (CNG).

Deze NGK Iridium IX LPG bougies onderscheiden zich op
de volgende eigenschappen van standaard bougies:
- Vervaardigd van duurzaam materiaal
- Scherpe Iridium centrale electrode reduceert de
  benodigde vonkspanning
- De dubbel geslepen massa-electrode verbetert het
  overspringen van de vonk.
  Tevens verbetert het vlamfront (aansteken van het mengsel)
- Minder kans op vonkoverslag in kabels
- Minder kans op gemiste verbrandingen
- Minder kans op back-fire
- Extreem duurzaam bij hoge temperatuur
- Gemakkelijker starten
- Betere anti-corrossie eigenschappen
- Gaat tot 90.000 km mee.
- Electrode-afstand is aangepast voor LPG-gebruik
- Warmtegraad is geschikt voor LPG-gebruik

Bij ons kunt u de NGK Iridium Bougies voor een betere prijs kopen.

Vonkkwaliteit:
Levensduur: 90.000km


Denso Iridium Power Bougies

Superieure bougie vonkkwaliteit!

De Denso bougies zijn in de auto- en motorindustrie een begrip en zijn erg populair in racesporten. Ook Denso levert bougies aan grote auto-fabrikanten zoals Toyota, Honda en Suzuki.
Voor de elektrode van de Denso Irdium Power Bougies wordt een legering gebruikt die voornamelijk uit het element Iridium bestaat. Aangezien het smeltpunt van deze Iridium legering veel hoger ligt dan die van Nickel en Platinum, ontstaat de mogelijkheid om de diameter van de elektrode naar slechts 0,4mm te brengen.
Het resultaat is een veel sterkere vonk bij een lager benodigde voltage.
Denso Iridium bougies zijn een begrip in de auto- en motorindustrie en zijn zelfs in de elite van de racerij terug te vinden.

Een bougie is een belangrijke schakel in het functioneren van een verbrandingsmotor. De ontwikkeling van een kwaliteitsbougie vraagt dan ook veel gespecialiseerde kennis. Deze knowhow vergaart Denso onder andere in de top van de racerij, waar het merk met team in de auto- en motorsport.

Gepatenteerde U-groef

Een van de bijzondere Denso-technieken is de gepatenteerde U-groef. Om het mengsel de ruimte te geven te ontbranden, past Denso deze U-groef massa-elektrode toe. Deze is aan het eind versmald, waardoor het hitteverlies richting de massa elektrode verminderd wordt. Deze technologische ontwikkelingen leiden tot een betere koude start, snellere acceleratie en hogere prestaties. Vandaar dat diverse autofabrikanten de Iridium Power bougie bij eerste montage toepassen. Voor vrijwel elke auto of motorfiets is er een Iridium Power bougie leverbaar. Speciaal voor getunede straat- of circuitauto’s kan er gekozen worden uit verschillende warmtegraden.


Vonkkwaliteit:
Levensduur: 50.000km